West Wednesdays 10 januari 2018

Deze maand staat West Wednesdays in het teken van Strijd. Archeoloog en historicus Mark Spanjer is onze tourguide. Het programma start om 18.00 uur – sharp – in het atelier van Aam Solleveld op het WG-terrein en komt rond 19.45 uur aan bij Tetterode. Deelname is gratis!

Atelierbezoek Aam Solleveld
Wg-Plein 64

1054 RB Amsterdam

18.00 uur

Aam Solleveld maakt meestal werk direct op wanden of gevels. Grote minimale lijnwerken die reageren op de betekenis en functie van een plek. In Amsterdam-West maakte zij een aantal werken voor de publieke ruimte, onder andere een gevelschildering op de Tweede Kostverlorenkade, een project dat door bewoners geïnitieerd werd. En recent een werk voor de gevel van de spoedeisende hulp van OLVG West dat zowel overdag als in het donker te ervaren is.

Tourguide Mark Spanjer is archeoloog en historicus. Daarnaast is hij ‘gamer’, maar bovenal verhalenverteller. Het duurde even voor hij dat doorhad, maar het verhaal is zijn ding. Vooral verhalen over mensen. Strijd is een onderwerp dat hem boeit. Ooit was daar het jochie dat oorlogsfilms mooi vond, gedurende de tijd werd die belangstelling breder en dieper. ‘Strijd is niet waar wij mensen op wachten. Strijd is niet wat ons mensen definieert maar de worsteling: het gevecht laat aan de buitenwereld, de ander, zien wie wij zijn. Strijd is niet altijd geweld of oorlog, maar altijd is daar het moment dat wij moeten grijpen naar wie wij in de kern zijn. Dat is een verhaal dat gedeeld mag worden.’

Het Cliques et Claques interventieteam van Kulter. neemt de tour met guerrilla videoprojecties mee langs bijzondere plekken in Oud West.

Leescafé Belcampo 

Hannie Dankbaarpassage
10
10 53 RT Amsterdam
18.45 uur


Lana Korotkova en Lina Fuhrmann tonen een filmfragment van het dansoptreden ‘The One Hand Sound’ dat zij op 18 januari organiseren in Belcampo. ‘The One Hand Sound’ is de meest recente voorstelling in een reeks van samenwerkingen tussen twee gevestigde namen in de Israëlische dansscène: danser Yochai Ginaton en choreograaf Sharona Florsheim. In dit project onderzoeken zij het concept van aanwezigheid en afwezigheid, hoe de twee uit elkaar voortkomen en hoe ze elkaar definiëren.

Bellamybuurt
Elisabeth Wolffstraat 
Amsterdam
19.15 uur

Bellamy Kabinet maakt tentoonstellingen in 11 vensters aan de straat in de Bellamybuurt. Voor de tentoonstelling ‘(on)bewust openbaar’ hebben de kunstenaars Lotte Fondse, Ovidiu Spaniol, Jacco de Jager en Luuk Smits werk gemaakt dat speelt met de grens tussen binnen en buiten, openbare en persoonlijke ruimte. Tijdens West Wednesdays vertellen Ovidiu Spaniol en Jacco de Jager over hun werk, te zien in de Elisabeth Wolffstraat.

Tetterode
Bilderdijkstraat 165-B
1053 KP Amsterdam
19.30 – 21.30 uur

Marmeren Hal
19.30 – 21.00 uur

West Wednesdays Works, met de riso-print van Wasco, de Witte Muizen van Mirjam Berloth en de Voetafdrukken van Ina van den Heuvel. Allemaal speciaal gemaakt voor West Wednesdays. Prijzen tussen de 6 en 15 euro, opbrengst komt ten goede aan West Wednesdays. We hebben helaas geen pin, dus breng genoeg contanten mee.

Marmeren hal, 20 uur (sharp!)
M4GASTCOLLEGE door Jim Mooijekind

Jim Mooijekind behandelt in zijn werk thema’s die hij zelf moeilijk vindt om te begrijpen. Dit zijn thema’s die kunnen variëren tussen eigen emoties, globale gebeurtenissen en zijn kijk op moderne kust. Door middel van humor behandelt hij deze soms lastige thema’s. Mooijekind gebruikt de mediums schilderen, mode, installaties, maar ook muziek om een wereld te schetsen die compleet eigen is. Hij brengt daarmee humor en vrijheid naar een kunstwereld die zichzelf soms iets te serieus neemt.

M4GASTCOLLEGE is een 10delige collegereeks van kunstenaars over ‘systemen en methodieken’ en de manier waarop deze een rol spelen in hun werk. De colleges duren 10 minuten en vinden plaats tijdens West Wednesdays in 2018.

Crèche
20.30 – 21.30 uur

Masaï Mambo speelt Afro Beat met veel saxofoons en een grote ritmesectie die je laat meedansen op Afrikaanse klanken.

Hapjes en drankjes door Belles Choses