West Wednesdays 11 oktober 2017

Deze maand staat West Wednesdays in het teken van Migratie. Met bijzondere gasten Eva Pel en Marieke Geljon. Het programma start om 18.00 uur – sharp – bij de ingang van de Hallen (Café Belcampo) en komt rond 19.15 uur aan bij Tetterode. Deelname is gratis!

Tour De Kinkerboulevard
Start: Hannie Dankbaarpassage 10
1053 RT Amsterdam
18.00 uur

De Kinkerstraat is de afgelopen jaren in rap tempo veranderd. De parfumerie en een van de laatste vishandels zijn verdwenen en maken plaats voor een Thai, een hamburgerrestaurant, Koreaans eten of een laser ontharing salon. De winkelstraat wordt steeds meer een verblijfstraat met horeca waar Engels de voertaal is. Eva Pel (beeldend kunstenaar en stadsgeograaf) en Marieke Geljon (stadsgeograaf) nemen je mee in deze snel veranderende wereld.

Tetterode
Bilderdijkstraat 165-B
1053 KP Amsterdam
19.15 – 21.00 uur

Tetlokaal
‘Home Is Where The Heart Is’ (1992) van Sian Evans, 27’10”
19.30 uur, toelichting bij de film door Eva Pel

Iedereen heeft een plek nodig waarmee hij of zij een emotionele binding kan opbouwen, een ’thuis’ dat actief bijdraagt ​​aan de ontwikkeling van een identiteit. In de experimentele documentaire ‘Home Is Where The Heart Is’ interviewt Sian Evens inwoners van Brooklyn (NY) en toont beelden van ontheemden in combinatie met kinderrijmpjes over ‘thuis’ en citaten uit de ontwikkelingspsychologie en de sprookjesanalyse.

Marmeren hal, 20 uur (sharp!)
M4GASTCOLLEGE door Jan Dietvorst

Beeldend kunstenaar Jan Dietvorst vertelt in M4GASTCOLLEGE over de ervaring vreemde volken in verre landen te bezoeken; hij gaat in op het verschil tussen de migrant en de toerist. Jan Dietvorst werkt met antropologische thema’s die zich vertalen in objecten, films en 2-dimensionaal werk. Hij onderzoekt, onder andere, de stereotiepe tegenstelling tussen us en them en de wijze waarop mythen ontstaan. Dietvorst werkt veel samen met Roy Villevoye. Samen reizen en werken ze aan films over onder andere de cultuur van de Asmat-stam in West-Papoea.

M4GASTCOLLEGE is een 10delige collegereeks van kunstenaars over ‘systemen en methodieken’ en de manier waarop deze een rol spelen in hun werk. De colleges duren 10 minuten en vinden plaats tijdens West Wednesdays in 2017.

Dijktheater, 20.30 uur
El Otro

Rechtstreeks uit de Amsterdamse muziek en dans underground: El Otro. Danseres Manuela Lucia Tessi en gitarist Arvind Ganga mixen de sfeer van de plek en de energie van het publiek met hun eigen temperament.

Hapjes en drankjes door Belles Choses (geen pin)
Er zijn nog prints te koop van Wasco, speciaal voor West Wednesdays gemaakt (ook hier geen pin)