West Wednesdays 13 juni 2018

Deze maand staat West Wednesdays in het teken van BEZETEN en maken we een uitstapje naar de Baarsjes. Het programma start om 18.00 uur bij Chassé Dance Studios en komt om 19.30 uur aan bij Tetterode. Deelname is gratis, aanmelden is niet nodig!

Tourguide
PJ Roggeband

PJ Roggeband is serietekenaar, maskermaker, voorman van het beruchte Elfletterig Genootschap, verkondiger van de Uitlaattuin, curator van openbarende kunstprojecten, verspreider van het gedachtegoed van de Russische Futurist Velimir Chlebnikov en initiator van bijzondere expedities. PJ Roggeband presenteert een speciaal voor zijn ‘Dwaalsafari (De Baarsjes)’ geschreven verhaal door de onlangs overleden dichter Menno Wigman over zijn obsessie voor Amsterdamse Schoolmeubelen. Verder aandacht voor de maniakale Adolf Wölfli, een prachtig voorbeeld van Art Brut.

Chassé Dance Studios
Chasséstraat 64
1057 JJ Amsterdam
18.00 uur
Dans en rondleiding

Chassé Dance Studios is een danscentrum voor dansliefhebbers én professionele dansers. Het begon allemaal met de leegstaande Chassékerk. Voor Lenny Balkissoon, initiatiefnemer én voormalig danser, was het al snel duidelijk toen hij daar voor het eerst naar binnen liep. Hij wilde een karakteristiek, historisch gebouw in de stad behouden en een centrale plek creëren waar mensen samenkomen om geïnspireerd te raken door dans. West Wednesdays krijgt een rondleiding in de oude kerk waarin nu een dansschool en hotel gevestigd zijn.

Op straat
Muziek door Viper Mad

Kulter. presenteert Viper Mad. Voor West Wednesdays speelt Dassuad (vocals, gitaar) akoestisch zijn Viper Mad songs. Viper Mad overweldigt diegene die ervoor kiest om echt op te letten en te luisteren; om hun geest te laten dwalen en geleid te worden langs de altijd kronkelige weg van verwondering. Soepel groovend, verhalend en ontroerend.

Agaath Administraties
Kwakerstraat 4
1053 WC Amsterdam
19.00 uur
Theaterpreview door Sabri Saad el Hamus van ‘De Mensheid zij geprezen’, ‘Pax Hominis’

Een loflied op de succesverhalen, tegenslagen en wandaden van de mens? Acteur Sabri Saad El Hamus bezingt het menselijke ras in de theatermonoloog ‘Pax Hominis’, een stuk gebaseerd op Arnon Grunbergs ophefmakende novelle ‘De Mensheid zij geprezen’, waarin Grunberg een man ten tonele voert die radicaal de verdediging opneemt van zijn soortgenoten, en meteen ook van zichzelf: ‘Tegen de beschuldigingen van azijnpissers, halfbakken intellectuelen, verwarde filosofen en geperverteerde romanschrijvers in.’ Op 23 juni speelt Sabri in Café Belcampo, West Wednesdays krijgt een preview.

Tetterode
Bilderdijkstraat 165-B
1053 KP Amsterdam
19.45 – 21.00 uur

Hapjes en drankjes door Belles Choses

Tetlokaal
19.30 uur
Performance Anna Frijstein

De performances en video-installaties van Anna Frijstein onderzoeken wat het betekent om ‘authentiek’ te zijn – hoe vindt men het innerlijke, maar tegelijkertijd het meest succesvolle zelf? Deze tegenstrijdigheid resulteert in Frijsteins komieke performatieve sessies en tutorials. In de performance ‘To want to be what you are’ kondigt een vlieg op absurde wijze een masterclass in manipulatie en verleiding aan. Hoewel de aangekondigde masterclass in principe bedoeld is voor manipulatieve orchideeën, kun je ook zelf verleid worden door deze live teaser. Neem je eigen orchidee mee!

Marmeren hal
20.00 uur (sharp!)
M4GASTCOLLEGE door Eylem Aladogan

De sculpturen en tekeningen van Eylem Aladogan komen voort uit haar fascinatie met het fenomeen ‘kracht’. Niet zozeer kracht an sich, maar vooral het genereren ervan heeft haar belangstelling, met de werking van de wilskracht voorop. Hoe sterk een drift als wilskracht ook moge zijn, voor het in stelling brengen ervan is het vaak onvermijdelijk existentiële angsten te overwinnen. Dit samengaan van contrasterende, soms rechtstreeks elkaar weerstrevende krachten, is bepalend voor haar werk.

M4GASTCOLLEGE is een 10delige collegereeks van kunstenaars over ‘systemen en methodieken’ en de manier waarop deze een rol spelen in hun werk. De colleges duren 10 minuten en vinden plaats tijdens West Wednesdays in 2018.

Binnenplaats
20.30 uur
Zang – Bellamy Mannenkoor

Het Bellamy Mannenkoor is ontstaan als gelegenheidskoor voor kerstzang in de Bellamystraat. Onder begeleiding van Henk Zwart, brengt een groep mannen uit de Bellamystraat een gevarieerd meerstemmig repertoire. Speciaal voor West Wednesdays maakt het koor een uitstapje naar de Binnenplaats van Tetterode.