West Wednesdays 14 september

Gratis entree | 18 – 21 uur

Een frisse start na de zomer, het begin van een nieuw seizoen West Wednesdays.

Tour
We beginnen de tour bij puntWG (WG-plein t/o 80) bij de tentoonstelling van Marleen Sleeuwits en Femke Dekkers. Zij maakten een ruimtelijke installatie die vervolgens met een technische camera werd vastgelegd. Ook deze bijna levensgrote foto wordt in puntWG gepresenteerd. Curator Radek Vana vertelt ons de ins en outs.

Daarna toeren we door naar de Hallen waar nomadisch kunstenaarsinitiatief Kulter. ons voorstelt aan FLAGG, een diorama kunstenares uit Kaapstad, Zuid-Afrika. FLAGG showt ons haar reizende tentoonstelling Diorama Books.

En dan hebben we een primeur: de eerste tentoonstelling van het Bellamy Kabinet (voorheen BEP) door curatoren Daantje Stötefalk en Mette van der Meulen. Zij verzamelden verhalen en anekdotesSchabracq - Bellamy Kabinet van buurtbewoners uit de Bellamybuurt en vroegen de kunstenaars Daniëlle van Ark, Maarten Bel, Duran Lantink en Carmen Schabracq om zich hierdoor te laten inspireren bij het maken van nieuw werk. ‘De Bonte Duif en het Zwarte Padje, het collectief geheugen van de Bellamybuurt’ in beeld is te zien in 12 ramen verspreid door de buurt. Tijdens onze tour bezoeken we een aantal etalages van Schabracq, Lantink en Van Ark.

Land of Desire – Happy is the New Black – 1Daarna reizen we door naar woonwerkpand Tetterode waar we op atelierbezoek gaan bij kunstenaar Dagmar Jäger. In het Tetlokaal is de film ‘Tetterode uit de kleren’ van Jozef van der Heijden en Tony Thijssen te zien. En Lima presenteert de film ‘Land of Desire – Happy is the New Black’ van Donna Verheijden.

Marion en Frans ontvangen ons met hapjes en drankjes.

Doorlopend  te bezoeken, van 18 tot 21 uur :
puntWG | WG-plein t/o 80
Bellamy Kabinet | 12 etalages verspreid door de Bellamybuurt
Tetterode | Bilderdijkstraat 165-B