Over West Wednesdays

‘West Wednesdays neemt je op laagdrempelige manier op sleeptouw langs kunstenaars, sociale initiatieven en interessante locaties in Oud-West, en biedt telkens een fris en goed programma. Er wordt verbinding gelegd met de buurt, tussen verschillende groepen mensen en locaties, en experimenten worden niet geschuwd. Het is open en je kan erin springen en eruit meenemen wat je wil.’

(Reactie van bezoeker)

West Wednesdays was van 2015 t/m 2019 een maandelijkse kunsttour in Amsterdam Oud-West | Kinkerbuurt. Iedere 2e woensdagavond van de maand organiseerde West Wednesdays een wandeling met steeds een afwisselende route – geleid door bijzondere tourguides – met performances, film, muziek, beeldende kunst, atelierbezoeken, 10-minutencollege’s en hapjes en drankjes op het WG-terrein, in de Hallen, op straat en in woonwerkpand Tetterode. Vanaf 2020 organiseren we incidentele activiteiten.

West Wednesdays is er voor een breed en divers publiek. We laten zien hoe je via kunst actief betrokken kunt zijn bij je eigen leefomgeving. We geven makers een podium en brengen kunst in de bredere zin onder de aandacht. Daarnaast zetten we de deur open van gebouwen met grote cultuurhistorische waarde, zoals woonwerkpand Tetterode en atelierWG, en we tonen nieuwe gebouwen en bijzondere voorbeelden van jonge bouwkunst in de wijk. Door dit veelkleurige programma zorgt West Wednesdays voor mooie verbindingen in de buurt, het brengt publiek en kunstenaar letterlijk bij elkaar en in gesprek met elkaar.