West Wednesdays XL | vervreemding

Locatie: woonwerkpand Tetterode, Bilderdijkstraat 165B, Amsterdam
Bestel hier je ticket voor de tour – alleen online en niet aan de deur – €5,-

Startpunt
Wijnwinkel Petit Celler
Bilderdijkstraat 153
1053 KP Amsterdam

Tourguide Thomas Spijkerman
Thomas Spijkerman is theatermaker en creatief producent, onder meer oprichter van Circus Treurdier en (mede)oprichter van productiehuis Heelal BV. Als hij een dier was, dan was hij een mandril. Maar dat doet eigenlijk voor deze rondleiding niet ter zake. Al is het thema van deze editie wel vervreemding.
Thomas is docent aan de Amsterdamse Toneelschool&Kleinkunstacademie. Hij heeft op een blauwe maandag zelf ook in de Kinkerbuurt gewoond en op een groene dinsdag aan de Overtoom. Kortom, hij is zeer bekend met de levendigheid van deze buurt.  

Lae Schäfer
Lae Schäfer is een Nederlandse illustrator en striptekenaar. In zijn strips mixt hij elementen van horror, science fiction en fantasie met alledaagse menselijke emoties. Veel van zijn strips zijn te vinden als smallpress zines en ook online te downloaden.
Lae tekent veel naar waarneming, zowel in opdracht als in zijn eigen dagelijks leven.
Tijdens deze West Wednesdays loopt en tekent Lae mee. Zijn kakelverse tekeningen worden aan het eind van de tour geïnstalleerd in een kortlopende mini-expo.

Á. Birna Björnsdóttir
Á. Birna Björnsdóttir (IS) is beeldend kunstenaar. In haar werk zet Björnsdóttir vraagtekens bij de dagelijkse veronderstellingen met betrekking tot onze omgang met de materiële wereld en de krachten om ons heen. Haar werken maken veelvuldig gebruik van immateriële materialen zoals zonlicht, elektriciteit, geluid en elektromagnetische velden, evenals nieuwe technologie. Voor West Wednesdays geeft ze een rondleiding door haar studio en deelt actuele gedachten, fascinaties en werken in uitvoering met de gasten.

Preview Light The Way
De eerste en enige preview van de videoclip van Viper Mad door Alejandro Ramirez, gemaakt voor het nieuwe album Light The Way. In de videoclip zien we Bjorn Uyens, zanger, percussionist en gitarist van Viper Mad. Uyens kennen we van een eerdere editie van West Wednesdays (in 2019) met een solo-optreden op gitaar bij een knapperend vuurtje en pizza’s op de binnenplaats van Tetterode. Viper Mad: onweerstaanbaar swingend, soepele groove en sterke songs.
Alejandro Ramirez is filmer, kok, organisator/programmeur. Ook is hij mede-initiator van La Cocina, een projectruimte gemodelleerd naar een keuken waar ingrediënten worden samengebracht en gedeeld én dialogen worden getriggerd en gevoed.

Skinto
Skinto is een geboren entertainer. Hij verovert Nederland met zijn Grime sound en maakt al jaren furore in zowel de hiphopscene als het elektronische circuit. Samen met Stepherd trad Skinto op voor duizenden mensen op grote festivals als Mysteryland, Appelsap, Paaspop en Solar. Met zijn positieve energie weet Skinto iedere zaal op zijn kop te zetten.
Exclusief voor West Wednesdays verzorgt Skinto een optreden in kleine setting op het meest begeerde podium in de wijde omgeving, het glazen schip bovenop het dak van Tetterode. 

Una Jongenelis
Una Jongenelis is werkzaam als kunstenaar en maakt strips, tekeningen, kleding, vloerkleden en filmpjes. Met haar werk probeert ze humor en activisme te combineren om zo een doelgroep te bereiken die anders niet zo snel met deze onderwerpen en ideeën geconfronteerd wordt. Zo heeft ze een kleurrijke en vrolijke strip gemaakt over seksuele intimidatie en een sjaal waarop staat ‘Kijk niet zo boos, het was maar een grapje’ en een project over het orgasme in de vorm van een science-fiction stripboek genaamd ‘U-NI In Space: Looking for Climax’.

Peter Vink
Peter Vink maakt kunstwerken op locatie. In zijn werk gaat hij uit van de specifieke eigenschappen van een ruimte of omgeving; dit kunnen bijvoorbeeld de geschiedenis of fysieke kenmerken zijn van de plek. Met het benadrukken van deze eigenschappen wil hij onze ervaring van de ruimte beïnvloeden opdat we die ruimte anders beleven.
De Marmeren Hal van Tetterode is zijn werkplek voor één maand. Vanaf 16 september bouwt en ontwikkelt Peter ter plekke een kunstwerk. Het eindresultaat is te zien tijdens deze West Wednesdays. 

Authentieke Indonesische hapjes door iBoenda

Dansen in de Trut
Aansluitend een feestje in de Trut, de Amsterdamse queer disco die al 37 jaar 100% door vrijwilligers georganiseerd wordt en waarvan de winst naar wereldwijde LGBTQI+ projecten gaat.