West Wednesdays 14 november 2018

Deze maand staat West Wednesdays in het teken van SPEL. Het programma start om 18.00 uur op het WG-terrein en komt rond 19.45 uur aan in de Marmeren hal in Tetterode. Deelname is gratis maar open voor donatie.

[Foto’s van deze editie – door Jean van Lingen – vind je hier]

Tourguide Mark Spanjer
Mark Spanjer is archeoloog en historicus. Daarnaast is hij ‘gamer’, veel achter de computer, en ‘roleplayer’, het liefst met vrienden en vooral dan wanneer samenspelen leidt tot verhalen. Spanjer: ‘Spel doordrenkt ons wezen en draagt cultuur zowel met een grote als een kleine C.’

Atelierbezoek airWG resident Kuang-Yi Ku
Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 37
1054 SP Amsterdam
(verzamelen bij de ingang van de Vrouwenkliniek)
18.00 uur

Kuang-Yi Ku (Taiwan) is bio-artist, social designer en tandarts. In zijn airWG project Tarot of Pulse (Tarot van de Pols) creëert Ku een pseudowetenschappelijk systeem van waarzeggerij door westerse geneeskunde, traditionele Chinese geneeskunst en Tarot-kaartlegging te combineren. Ku onderzoekt de details van het menselijk lichaam, zoals de pols, die door de ‘objectieve’ moderne wetenschap verwaarloosd worden.

Onderweg
Het Cliques et Claques interventieteam van Kulter. neemt de tour mee met guerrilla voorstellingen langs opmerkelijke plekken in Oud West.

Tetterode
Bilderdijkstraat 165-B
1053 KP Amsterdam
19.00 – 21.00 uur

Hapjes en drankjes door Belles Choses

Poort Da Costakade 162
Performance Klaske Oenema
19.20 uur

Klaske Oenema schrijft, zingt en maakt beeldend werk met schaduwen. Dit combineert ze in performances rond een old skool overheadprojector. Haar beelden zijn handgemaakt uit papier en plastic, en worden evenals haar liedjes en gedichten terloops gepresenteerd, als iemand die in de keuken aardappelen schilt. Sinds enige tijd maakt ze ook video’s van haar knipselverhalen. Er is werk van haar verschenen o.a. in literair tijdschrift De Gids en Forum.

Marmeren hal
West Wednesdays Works
19.45 uur

Iedere maand een nieuw kunstwerk gemaakt in samenwerking met de Stencilzolder speciaal voor West Wednesdays. Deze editie: Felicia von Zweigbergk. Een WW Collectorsitem voor maar € 6,-!

Marmeren hal
M4GASTCOLLEGE door
Selby Gildemacher
20.00 uur (sharp!)

Het spel:

1. herken de regels; 2. speel vals; 3a. win de bank; 3b. steek de zaak in de fik (bij verlies); 4. geef de toeschouwer het nakijken

M4GASTCOLLEGE is een 10delige collegereeks van kunstenaars over ‘systemen en methodieken’ en de manier waarop deze een rol spelen in hun werk. De colleges duren 10 minuten. M4GASTCOLLEGE is een project van m4gastatelier.

Muziek door OORBEEK
De Crèche
20.40 uur

Oorbeek speelt in de Crèche van Tetterode. Afgestemd op de ambiance en voorzieningen zal een elektroakoestische improvisatie plaatsvinden op basis van hun beproefde spelstrategieën. Muziek die qua concept heel eenvoudig is uit te leggen maar waarvan de uitvoering moeilijk is na te vertellen. Een unieke gebeurtenis. Oorbeek maakt geluid vrij sinds 2000. Als rockband op een podium, als uitvoerders van klassiek moderne composities inculturele programma’s of als portable kunstcollectief op locatie.