West Wednesdays 8 juni

Woensdag 8 juni 2016
Een avond met muziek, video, kunst en borrels
In puntWG, de Hallen, op straat en in Tetterode
Gratis entree | 18.00 – 21.00 uur

De laatste West Wednesdays van het seizoen!Tour 18.00 – 19.30 uur

Start om 18 uur bij puntWG

We starten de tour bij presentatieruimte puntWG waar curator en kunstenaar Erica van Loon vertelt over de groepstentoonstelling ‘Breakfast Show’. Daarna bezoeken we in kunstuitleen | galerie Beeldend Gesproken de expositie ‘Remise’ en wandelen we door naar de Kinkerstraat waar BEP – het Bellamy Etalage Project – en kunstenaar Martijn Dissen een rondleiding verzorgen langs hun etalages met een bijzonder kwartetspel. Aan het einde van de wandeling kun je blijven borrelen bij BEP of je toert door naar Tetterode voor een atelierbezoek bij Bastienne Kramer, een exclusief optreden van internationaal duo Rae & Evo en muziek van West Side Trio. Om 21 uur eindigen we het West Wednesdays seizoen met een borrel in het Dijktheater.

Doorlopend programma

puntWG (WG-plein tegenover nummer 80)
‘Breakfast Show’, van 18.00 – 21.00 uur
De ontmoeting met een kunstwerk wordt meestal voorafgegaan door een grote hoeveelheid andere zintuiglijke, emotionele en intellectuele ervaringen. Wat gebeurt er als de tentoonstelling het eerste is waar we op een dag aan worden blootgesteld, wanneer er nog relatief weinig prikkels van de zintuigen en een geringe interactie met onze omgeving aan zijn voorafgegaan?
De ‘Breakfast Show’ is een groepstentoonstelling met videowerken van Charlotte Dumas, Priscila Fernandes, Rosie Heinrich, Erica van Loon en Timmy van Zoelen.

Beeldend Gesproken (de Hallen)

18.00 – 21.00 uur ‘Remise’, een tentoonstelling waarbij stilstand zwaarder telt dan beweging, met schilderijen en foto’s van Martin Visser, Kees Pe, Karin Lugtigheid, Cor Drost, Maria van Ramshorst, Steven van den Broeke, Karel Puhl, Astrid Oudheusden, Tes Jungblutt en Valerie van Dam
19.30 – 20.30 uur Gallery Talk over een werk uit de expositie ‘Remise’ met muziek van het Intercontinental Ensemble

BEP-wandeling (onderdeel van de tour)
18.45 – 19.45 uur
Etalages met kwartetspel van Martijn Dissen, start om 18.45 uur bij de bloemenstal tegenover de Hema in de Kinkerstraat, borrel om 19.45 uur bij Agaath Administraties in de Kwakersstraat

Tetterode (Bilderdijkstraat 165-b)
West Side Trio, electric string trio | Marmeren hal | vanaf 19.30 uur
Rae & Evo, internationaal duo, zang, accordeon en basgitaar | Het Schip | om 20.30 uur
Bastienne Kramer, beeldend kunstenaar | Da Costakade 156 | van 19 tot 21 uur

Met soep en hapjes van Marion en drankjes van Frans
En vanaf 21 uur een afsluitende borrel in het Dijktheater van Tetterode

Dit is de laatste West Wednesdays van het seizoen, in september zijn we er weer.