West Wednesdays XXL

Tijdens 40-jarig bestaan Tetterode
Zondag 17 oktober 2021
13:30 – 18:00 uur 

Op 17 oktober 1981 werd de voormalige lettergieterij N. Tetterode aan de Bilderdijkstraat in Amsterdam-West gekraakt. Tijdens het jubileumweekend, exact 40 jaar later, wordt hulde gebracht aan een icoon uit de kraakgeschiedenis en aan de transformatie van industrieel erfgoed tot woonwerkpand met sociaal-culturele functie als inspirerend voorbeeld voor een creatief en leefbaar Amsterdam. 

In het weekend van 15, 16 en 17 oktober 2021 zet Woonwerkpand Tetterode de deuren open voor alle Amsterdammers. Met workshops, muziekoptredens, rondleidingen, open ateliers, versnaperingen en nog veel meer. Op zondagmiddag organiseren we een speciale editie van West Wednesdays. De tour start om 13:30 uur in Passage de Hallen (Tollensstraat) en komt rond 16:00 uur aan in Tetterode. 

LET OP: De tour is gratis*, aanmelden is verplicht, net als een coronatoegangsbewijs! We hebben plek voor maximaal 30 mensen, dus wees er snel bij. Aanmelden kan – tot 14 oktober – via deze link.

 

Tourguide PJ Roggeband
PJ Roggeband was al vaker tourguide van West Wednesdays. Deze publicist en kunstenaar is voorman van het Elfletterig Genootschap en bevorderaar van prikkelende concepten over de rol van groen en groenbeheer in de openbare ruimte. Daarnaast is hij gebiedsbiograaf en initiator van bijzondere expedities zoals de Dwaalsafari.

Passage de Hallen/OBA de Hallen
Tollensstraat
Dominique Panhuysen
13:30 uur
In het fotoproject Wonen en werken in Woonwerkpand Tetterode documenteert Dominique Panhuysen het creatieve bolwerk waar zij sinds 1990 werkt. Zij verkent de zelfgebouwde woon- en werkruimtes en gaat nieuwe, verrassende verbindingen met de bewoners aan. Panhuysen weet de verknochtheid met de ruimte, met of zonder de aanwezigheid van de bewoner, zichtbaar en voelbaar te maken. In haar foto’s spreekt de bewoner als het ware ‘door de dingen heen’.

Bellamyplein
Wiener Wals Reprise door Jozef van der Heijden 
14:00 uur
Wegens overweldigend succes bij het 35-jarig bestaan van Tetterode, presenteert Jozef van der Heijden opnieuw zijn dansende paren in gendervrije hoepelrokken. De rokken zijn gemaakt door Inez Meer van gordijnstoffen uit Tetterode. Dansers zwaaien en zwieren op vrijdagmiddag bij de opening van het jubileumweekend en tijdens West Wednesdays op zondagmiddag. 

Agaath Administraties
Kwakersstraat 4
Hapjes & drankjes & verrassingsact!
14:30 uur 

Kwakersplein
Bombito Percussion
15:00 uur
Bombito Percussion is een amateurpercussieband uit Amsterdam. De spelers improviseren op aanwijzingen van een conductor; hun swingende ritmes op surdo’s, djembé’s, sabars, doundouns, conga’s, bongo’s en shakers werken aanstekelijk op het publiek. Dit jaar won Bombito Percussion de Iktoon Challenge 2021 Noord-Holland met een online zoomoptreden. Juryrapport: ‘de passie spat ervan af’.

Tetterode Da Costakade
Klaske Oenema
15:30 uur
Klaske Oenema maakt analoge multimediakunst met een old skool overhead projector. Rond deze lichtbron ontstaan gesproken en gezongen verhalen, losgetrokken uit papier en plastic, nauwkeurig geknipt uit het dagelijks leven, zo terloops gepresenteerd dat het lijkt alsof ze vanzelf zijn ontstaan. Haar liedjes zijn sober en minimaal, en evenals haar beelden van een gewaagde eenvoud. 

Tetterode Binnenplaats/Dijktheater
DJ Socrates
16:00-18:00 uur
Net als de legendarische filosoof blijft Socrates de DJ nieuwsgierig verder vragen. Verder kijken, verder reizen binnen de muziek. Elke set is een uniek dans-epos waarbij DJ Socrates zich laat inspireren door het karakter van de plek, de grillen van het weer en de energie van zijn publiek. Laat je verleiden door avontuurlijke global sounds, die zowel verrassend als vertrouwd in de oren klinken. Voed je lijf met kruidige ritmes en hypnotische melodieën. Warmbloedige muziek om het leven in al zijn facetten te vieren. 

Meld je snel aan via deze link

*De tour is gratis toegankelijk, in Tetterode worden hapjes en drankjes verkocht.