West Wednesdays 10 april 2019

Deze maand staat West Wednesdays in het teken van FOCUS. De tour start om 18.00 uur op het WG-terrein, komt rond 19.45 uur aan in de Marmeren hal in Tetterode en eindigt om 21.00 uur in Tetterode.

[ Foto’s van deze editie – door Dorytha Pang-Atjok – vind je hier. ]

Tourguide Cato Fluitsma | airWG resident Mo Sirra | Dance Stories – Jort Faber en Laila el Bazi | diorama’s Marit Dik | tienminutencollege Frans Lampe | installatie Carel fhm Kuitenbrouwer | WW Works 

Start: Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 37, verzamelen bij de ingang van de Vrouwenkliniek

Tourguide Cato Fluitsma


Cato Fluitsma had wel 1000 dingen meer gewild, maar ze besloot zich te focussen op accordeon en zang. Ze is een dramaqueen en dragking ineen. Als tourguide wil ze graag als goeroe aanbeden worden. Of trekt ze toch dat clownspak uit de kast? Hocus Focus in de maat, anders wordt de juffrouw kwaad…

Atelierbezoek airWG resident Mo Sirra
Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 37
1054 SP Amsterdam
18.00 uur

Kunstenaar en designer Mo Sirra: ‘Laten we deze gelegenheid aangrijpen om de uitdagingen te visualiseren die een jongetje tegenkomt. Een jongen die op 3-jarige leeftijd een boom op zijn kop tekende, maar jaren later wordt geconfronteerd met het feit dat de wereld om hem heen niet bereid is een fantasie van een 3-jarige jongen toe te laten.’

Preview Dance Stories – Jort Faber en Laila el Bazi
Café Belcampo
Hannie Dankbaarpassage 10
1053 RT Amsterdam
18.40 uur

Fysiek uitdagend en visueel aantrekkelijk, zo laat het werk van de choreografen van de Dance Stories reeks zich omschrijven. Stukken die wat te vertellen hebben en waarvan je zelf zin krijgt om te dansen. Vanavond in Café Belcampo een korte preview van de voorstelling van Jort Faber en Laila el Bazi, die zij op 19 en 20 april spelen in het Amsterdams Theaterhuis.

Tetterode
Bilderdijkstraat 165-B
1053 KP Amsterdam
19.30 – 21.00 uur
Soep van Belles Choses

Marit Dik
Het Schip
19.15 uur

Marit Dik maakt diorama’s.
‘Stel je voor: kleine schouwburgscenes uit absurde toneelstukken. Die ook surrealistische collages zijn. Wat voegt die derde dimensie toe? Je staat er als Gulliver over gebogen. Eerst dichtbij kijken, dan, bij een stapje achteruit, overzie je het geheel. Je kijkt achter de gordijnen, in de coulissen.’ (Wim Noordhoek)

M4GASTCOLLEGE #24 door Frans Lampe
Marmeren Hal
20.00 uur

Het oog haalt dichtbij wat veraf is, verschaft overzicht en inzicht, onderscheidt vorm en oppervlaktestructuren: verte, diepte en nabijheid in één ogenblik. Als hij het landschap reconstrueert focust Frans Lampe (1951, Tilburg) op zijn ervaring als wandelaar en fietser.

M4GASTCOLLEGE is een reeks 10-minutencollege’s van kunstenaars en is een project van M4gastatelier, in 2019 i.s.m. gastcurator Saskia Monshouwer.

Pretty How Town – Carel fhm Kuitenbrouwer
Wisselatelier
20.30 uur

De multimediale installatie ‘Pretty How Town’ focust op ons; zoomt in op wat ons tot mens maakt: geboren worden, kinderen krijgen, sterven, begraven worden. Zoals de seizoenen elkaar opvolgen, zo ook de generaties. Simpel, nietig — én eeuwig, onveranderlijk. Onbetekenend én alomvattend. ‘Pretty How Town’ is gebaseerd op een gedicht van de Amerikaanse dichter E.E. Cummings. Er is een soundscape, dynamische typografie en video. Publiek en performers bewegen zich vrij door de ruimte.