West Wednesdays 8 mei 2019

Deze maand staat West Wednesdays in het teken van HUID. De tour start om 18.00 uur bij Kas Keerweer op de Admiraal de Ruijterweg 19, komt om 19.20 uur aan in het Tetlokaal in Tetterode en eindigt om 21.00 uur in Tetterode.

[ Foto’s van deze editie – door Roemer Scholten – vind je hier. ]

Tourguide Gertjan Mulder | Kas Keerweer | geluidskunstenaar Ricardo Huisman | ‘Your blood is as red as mine’ van Julika Rudelius | tienminutencollege Eva Klee | muziek door Mermaid Radio | WW Works

Start bij Kas Keerweer, Admiraal de Ruijterweg 19

Tourguide Gertjan Mulder

Gertjan Mulder is zen-monnik en meditatieleraar, voormalig directeur van de Boeddhistische Omroepstichting, gesjeesd filosofiestudent en liefhebber van kunst. Tegenwoordig legt hij zich vooral toe op het ondersteunen van bedrijven en instanties die werken aan ‘een mooiere wereld’. Gertjan zal tijdens de tour ‘stilstaan’ bij hoe we onze omgeving opener kunnen ervaren; hoe we dichter op de huid van de dingen kunnen zitten door te kijken en te ervaren zonder vooropgestelde concepten en oordelen.

Kas Keerweer
Admiraal de Ruijterweg 19
1057 JT Amsterdam
18.00 uur

Kas Keerweer is een groene plek voor de buurt. De kas is eigendom van de gemeente en wordt beheerd door Stichting Kas Keerweer, die weer bestierd wordt door vrijwilligers. In de kas worden buurtactiviteiten georganiseerd die liefde voor planten, tuinieren en de planeet bevorderen. De kas is een overblijfsel uit de tijd dat dit deel van de Baarsjes vol zat met tuinderijen. Speciaal voor deze plek maakte kunstenaar Ricardo Huisman een geluidsinstallatie.

Ricardo Huisman
Kas Keerweer
18.10 uur

Geluidskunstenaar Ricardo Huisman maakt tactiele geluidsinstallaties waarmee we soundscapes, hoorbaar en voelbaar, aan den lijve kunnen ervaren. Hij laat ons op een andere manier naar de dagelijkse omgeving luisteren. In Kas Keerweer presenteert hij de ‘wollen geluids-organen’ – een installatie met de multi channel compositie ‘Skinscape’.

Muzikaal intermezzo door Mermaid Radio
Da Costaplein
1053 ZW Amsterdam
18.55 uur

Tetterode
Bilderdijkstraat 165-B
1053 KP Amsterdam
19.30 – 21.00 uur

Soep van Belles Choses

Tetlokaal
‘Your blood is as red as mine’, film van Julika Rudelius (2004, 16’)
19.20 uur

Hoe voelt het om zwart te zijn, of donker, of wit? In een onderzoek naar identiteit, en specifieker: naar de betekenis van en de clichés rondom ‘zwart’ en ‘wit’, begeeft een witte vrouw zich tijdelijk binnen een zwarte gemeenschap waar ze praat met mensen over hun huid en over de foto’s die ze van hen maakt.

M4GASTCOLLEGE #25 door Eva Klee
Marmeren Hal
20.00 uur

Aanwezigheid is het centrale thema in het werk van Eva Klee (1970, Prien am Chiemsee). In verschillende materialen zoals vilt en klei, verbeeldt ze de ruimtes waar zij fysiek en in gedachten woont. Op die manier toont zij haar kracht en haar verbazing over het bestaan.

M4GASTCOLLEGE is een reeks 10-minutencollege’s van kunstenaars en is een project van M4gastatelier, in 2019 i.s.m. gastcurator Saskia Monshouwer.

Tetlokaal
Muziek door Mermaid Radio
20.30 uur

Het elektronische duo ‘Mermaid Radio’ bestaat uit componiste en trompettiste Raya Hadzhieva en vocaliste en songwriter Charllotte Karlsted. Samen laten zij krachtige beats, gepassioneerde poëzie en enerverende melodieën versmelten tot een indrukwekkend muzikaal panorama. Tijdens West Wednesdays spelen zij o.a. hun nieuwe track ‘Skin-Deep’, ‘…my soul has no skin…’.