West Wednesdays 10 mei 2017

Gratis entree | 18 tot 21 uur

Deze maand staat West Wednesdays in het teken van ANGST. Frits Nolte, beeldend kunstenaar en adviseur kunst, leidt ons rond. De tour start om 18 uur bij Agaath Administraties en arriveert rond 19.30 uur in Tetterode, met op het programma beeldende kunst, muziek, film, en een college. Hapjes en drankjes door Belles Choses. LOOP MEE ALS JE DURFT!

Agaath Administraties
Kwakersstraat 4
1053 WC Amsterdam

Celliste Annie Tangberg is niet alleen werkzaam in het Metropole Orkest en diverse groepen waaronder West Side Trio, ze begeleidt en schrijft ook muziek voor stille films. Speciaal voor deze editie van West Wednesdays brengt ze een nieuw geschreven horror-soundtrack ten gehore. Want welke angst is nou prettiger dan veilig thuis op de bank een afschuwelijke horrorfilm kijken?

Beeldend kunstenaar en adviseur kunst Frits Nolte neemt de tour mee langs kunstwerken in de openbare ruimte in Oud-West – langs vrijstaande kunstobjecten en werken geïntegreerd in de architectuur. Nolte bespreekt een beeld op het Bellamyplein en twee wandschilderingen in De Hallen, vervolgens een opvallende, eigentijdse muurschildering in de Jacob van Lennepstraat en nauwelijks zichtbare gevelkunst in de Kinkerstraat. De tour eindigt in Tetterode.

Tetterode
Bilderdijkstraat 165-B
1053 KP Amsterdam

Tetlokaal, 19.30 uur
De tour bezoekt de LIMA-film ‘Public Spaces’ van Martijn Veldhoen. In deze film uit 2006 toont de kunstenaar de gelaagdheid van onze huidige publieke ruimte; een ruimte die met de alomtegenwoordigheid van mobiele communicatiesystemen slechts een klein onderdeel van onze netwerksamenleving is geworden. In ‘Public Spaces’ wordt op pijnlijke wijze duidelijk dat de dreiging die van moderne publieke plekken uitgaat, zoals een metrostation of een markt, in de loop van de tijd alleen maar is toegenomen.

Marmeren hal, 20 uur
M4GASTCOLLEGE door beeldend kunstenaar Oscar Peters. Oscar maakt bewegende installaties met kettingzagen, lasapparaten en naaimachines. Zijn kunstwerken kunnen angstaanjagend zijn, maar Oscar zoekt het randje op tussen humor en horror. M4GASTCOLLEGE is een 10delige collegereeks van kunstenaars over ‘systemen en methodieken’ en de manier waarop deze een rol spelen in hun werk. De colleges duren 10 minuten en vinden plaats tijdens West Wednesdays in 2017.

Atelierbezoek Akke Botma, 20.30 uur
Akke Botma: ‘Je ontkomt in je leven niet aan situaties die jou psychisch of lichamelijk veranderen. Zonder ‘beschadigingen’ leef je niet. Maar wat doen die met je? Hoe zichtbaar blijven ze? Herstelt het, laat het littekens achter, wordt het vervangen, groeit het aan, vervormt het zich? De overlevingsdrift is groot maar veel tekent zich af op het lichaam.’