West Wednesdays 9 november

Gratis entree | 18 -21 uur

Deze maand staat West Wednesdays in het teken van ‘Wetenschap’, een interessant programma met muziek, film en kunst. Ankie Petersen en Julia Geven, masterstudenten Erfgoedstudies aan de Vrije Universiteit Amsterdam, leiden ons rond door Oud-West en vertellen over de herontwikkeling van de oude Tramremise tot de nieuwe Hallen en over de vraag wat dit betekent voor de buurt.

collage-ww-9-november-2016

Tour start om 18 uur bij puntWG en komt rond 19.30 uur aan in Tetterode. Deuren open en doorlopend programma in puntWG, de Hallen en Tetterode van 18 – 21 uur.

WG-terrein

puntWG
WG plein t/o 80
1054 DM Amsterdam

We starten onze tour bij puntWG waar kunstenaar Anna Frijstein ‘Failed to Sync’ presenteert. Deze tentoonstelling zoekt naar momenten van interruptie, fouten of zelfs fffalen. Terwijl we proberen de controle over onze levens, dieren, banen en kunstwerken te veroveren, krijgen we onszelf niet gesynchroniseerd. We treffen zingende stemmen, liegende stenen, tikkende vingers, flikkerende woorden en menselijke B’s…

De Hallen

Dan bezoeken we de fototentoonstelling ‘Face the Dutch’ in de passage van de Hallen. ‘Face the Dutch’ – eerder te zien in New York, Tokio en Leiden – is een bloemlezing van de hedendaagse Nederlandse fotografie. Fotograaf en producer Astrid Verhoef leidt ons rond.

Wie wil, blijft in de Hallen voor de maandelijkse Gallery Talk van kunstuitleen | galerie Beeldend Gesproken. Dit keer over de tentoonstelling ‘BUM TIBUM TIBUM, we go’, een samenwerkingsproject van H.F. van Steensel en Yvette van Boven, over het leven en werk van de in 2008 overleden Amsterdamse kunstenaar Dennis van Boven.

Het Leokoor – het buurtkoor van Oud-West – omlijst ons bezoek met een keuze uit hun veelzijdig repertoire. Een vrolijke West Wednesdays noot in ‘de klankkast’ van de Hallen.

Tetterode

We eindigen de tour in woonwerkpand Tetterode met een performance, films en een muziekimprovisatie.

fanfare – het Amsterdams platform voor design en interdisciplinaire samenwerking – is vanavond host voor Kulter. Het nomadisch kunstenaarsinitiatief presenteert een videoregistratie van (UN)FOCUSSED, een performance waarbij de hersengolven van de dansers via EEG (Electroencephalography) vertaald worden in geluid, licht en lasers. Met een toelichting van geluidskunstenaar Ivo Bol om 19.30 uur.

Daarna de Noors-Nederlandse coproductie LJERKE, de artist in residence van Klanklânskippen; multidisciplinaire broedplaats en podium voor experiment met het Friese landschap als inspiratiebron.

De Friese muzikanten Sytze Pruiksma, Romke Kleefstra, dichter Jan Kleeftra en beeldend kunstenaar en filmmaker Marco Douma werken samen met de Noorse geluidskunstenaar, producer en muzikant Alexander Rishaug, bassist Michael Francis Duch, trompettist Hilde Marie Holsen en de IJslandse, maar in Oslo woonachtige videokunstenaar Haraldur Karlsson. Al improviserend worden disciplines bij elkaar en tot een nooit eerder bestaan gebracht. Er wordt gestreefd naar verstilling, versobering en eenvoud, een tegengeluid met intensiteit, bezinning en concentratie. Een avontuur, zowel voor de makers als voor het publiek. LJERKE is een productie van de Popfabryk.

Gedurende de avond presenteert LIMA in het Tetlokaal ‘Magnetic Movie’ van het kunstenaarsduo Semiconductor en M4gastatelier ‘Fruits of Labour’ van Lisa Castagner.

Belles Choses serveert hapjes en drankjes.

Deuren open en doorlopend programma

puntWG
WG plein t/o 80
1054 DM Amsterdam
Open van 18 tot 21 uur

De Hallen
Hannie Dankbaarpassage
1053 RT Amsterdam
Face the Dutch: 18 – 21 uur
Beeldend Gesproken: 18 – 20.30 uur, Gallery Talk om 19.30 uur

Tetterode
Bilderdijkstraat 165-B
1053 KP Amsterdam
Open van 18 tot 21 uur
Optreden LJERKE: 20 – 21 uur
Presentatie EEG door Ivo Bol: 19.30 uur

Wij zijn West Wednesdays
Beeldend Gesproken | Bellamy Kabinet | Gonzo (circus) | STEIM | Kulter. | LIMA | M4gastatelier | puntWG

En dit zijn onze gasten
fanfare| Leokoor| Popfabryk