West Wednesdays 14 december

Gratis entree | 18 – 21 uur

Deze maand staat West Wednesdays in het teken van ‘Tijd’, een verfrissend programma met film en kunst.

collage-west-wednesdays-december-2016

Tour start om 18 uur bij Tetterode (Bilderdijkstraat 165-B) en komt rond 20 uur aan in puntWG.
Deuren open en doorlopend programma in Tetterode, de Hallen en puntWG van 18 – 21 uur.

Tetterode

Deze West Wednesdays start de tour bij woonwerkpand Tetterode met de LIMA-film ‘For Preview Only’ van Jonas Lund. Sanneke Huisman (LIMA) die Lund de opdracht gaf tot het maken van dit werk, vertelt over het werk en de totstandkoming ervan.

Er zijn hapjes van Belles Choses.

LIMA heeft een grote collectie met meer dan vijftig jaar aan mediakunst. Maar hoe bekijk je zo’n enorme hoeveelheid aan materiaal? Post Internet-kunstenaar Jonas Lund vond de oplossing. Zijn werk ‘For Preview Only’ presenteert de hele collectie van LIMA in 24 uur. De kunstenaar downloadde alle 2336 files uit de online catalogus en bracht deze 464 uur aan materiaal samen in een online werk met de lengte van precies een dag.

De Hallen

Vanaf Tetterode gaat de tour naar De Hallen voor een bezoek aan kunstuitleen | galerie Beeldend Gesproken waar de verkooptentoonstelling ‘Het Klein Geluk’ te zien is. Tijdloze kunstwerken onder de 100 euro. Curator Asia Kuzmiczow geeft een rondleiding.

Het Cliques et Claques interventieteam zorgt voor verrassend wilde videoprojecties in de Hallen en onderweg.

WG-terrein

Nomadisch kunstenaarsinitiatief Kulter. neemt de tour mee op atelierbezoek bij Olga Ganzha op het WG-terrein, waar Olga de installatie ‘Want to see my etchings?’ toont die bestaat uit ets-printen, objecten en geluiden. Olga geeft een interactieve presentatie die eerder plaatsvond in AGA LAB en Bookstore Project Space in november en december 2016.

De tour eindigt in puntWG waar Weekender een preview geeft van de tentoonstelling ‘Costa Mediterranea’ door Annegien van Doorn.

Zodra je een voet aan boord zet van een cruiseschip, stap je een parallelle wereld binnen. Echter, voordat je die stap mag nemen, wordt er met een soort scanner een foto van je gemaakt; alsof je echte ‘ik’ achter moet blijven en alleen je avatar het schip mag betreden. De expositie ‘Costa Mediterranea’ geeft de (sur)realiteit weer van het leven aan boord van een cruise.

In puntWG serveert Belles Choses tijdloze borrelhapjes en drankjes.

Deuren open en doorlopend programma

puntWG
WG plein t/o 80
1054 DM Amsterdam
Open van 18 tot 21 uur

Atelier Olga Ganzha
WG-plein 879
Open van 18 tot 21 uur

De Hallen
Hannie Dankbaarpassage
1053 RT Amsterdam

Tetterode
Bilderdijkstraat 165-B
1053 KP Amsterdam
Open van 18 tot 21 uur

Wij zijn West Wednesdays
Beeldend Gesproken | Bellamy Kabinet | Gonzo (circus) | STEIM | Kulter. | LIMA | M4gastatelier | puntWG