West Wednesdays 9 oktober 2019

Deze maand staat West Wednesdays in het teken van SCHANDE (!). De tour start om 18:00 uur bij WG Kunst, komt rond 19:30 uur aan in Tetterode en eindigt om 21:00 uur in Tetterode.

[ Foto’s van deze editie – door Jean van Lingen – vind je hier ]

Tourguide Fredie Beckmans | WG Kunst – Wim Hofman | Jeroen van Bergeijk | tienminutencollege Raul Balai | optreden Greener Grass | WW Works

Tourguide Fredie Beckmans

Fredie Beckmans was tot voor kort senior adviseur van het Prostitutie Museum op de Wallen in Amsterdam. Als expert op het gebied van de SCHANDE (!) geeft hij tegenwoordig illegale rondleidingen in het Rijksmuseum. Schaam u niet om één keer mee te doen aan een illegale Schandelijke Tour door Amsterdam West.

WG Kunst – Op reis met Wim Hofman
Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 28
1054 SP Amsterdam
18:00 uur

Wim Hofman is beeldend kunstenaar, schrijver, dichter en illustrator. In zijn werk neemt reizen een belangrijke plaats in, hij schrijft en tekent eigenlijk altijd over weggaan of thuiskomen. Zijn werk is fantasierijk, prikkelend en ademt een vrije geest uit. In WG Kunst exposeert Hofman originele tekeningen uit boeken, nieuw werk en een ruimtelijke installatie.

Jeroen van Bergeijk
Onderweg
19:00 uur

Jeroen van Bergeijk is onderzoeksjournalist. De laatste twee jaar ging hij undercover als Uberchauffeur, magazijnmedewerker bij bol.com en verkeersregelaar in Amsterdam en schreef daarover voor de Volkskrant. Zijn boek Binnen bij bol.com verschijnt volgende maand.

Tetterode
Bilderdijkstraat 165-B
1053 KP Amsterdam
19.00 – 21.00 uur
Soep van Belles Choses 

M4GASTCOLLEGE #28 door Raul Balai
Marmeren Hal
20.00 uur  

Raul Balai is gefascineerd door de manier waarop het dominante historisch narratief de status quo van de macht bepaalt. Zijn focus ligt op thema’s als culturele ‘claches’, hybriditeit, uitwisselingen en transformaties. Wat passend lijkt, is de westerse blik te spiegelen en schaamteloos te vragen: ‘Are you serious?’.

M4GASTCOLLEGE is een reeks 10-minutencollege’s van kunstenaars en is een project van M4gastatelier, in 2019 i.s.m. gastcurator Saskia Monshouwer.

Greener Grass
Tetlokaal
20:30 uur

Greener Grass geeft voor West Wednesdays een nieuwe betekenis aan hun liedjes door ze te verbinden met het thema SCHANDE (!). De zelfgeschreven nummers worden vertolkt door de drie zangeressen Julia Werner, Vita Pagie en Sanne Huijbregts die afwisselend de lead zingen en dan weer hun stemmen met elkaar vervlechten tot een betoverende samenklank. Ze worden begeleid door Camiel Jansen op contrabas en mandoline.