West Wednesdays 11 januari 2017

Gratis entree | 18 – 21 uur

Deze maand staat West Wednesdays in het teken van ‘Geluid’, een nieuwjaarsprogramma met geluidskunst, beeldende kunst, film en een Tienminutencollege.

De tour start om 18 uur in de Hallen en komt rond 19.30 uur aan in Tetterode.

WW | januari 17 | tijdelijk

De Hallen
Hannie Dankbaarpassage
1053 RT Amsterdam
Beeldend Gesproken: Gallery Talk van 19.30 – 20.30 uur over een werk uit de tentoonstelling ‘Whispering’ van Tess Jungblut

West Wednesdays start het nieuwe jaar in de Hallen. Verzamelen om 18 uur bij kunstuitleen | galerie Beeldend Gesproken waar de tentoonstelling ‘Whispering’ met foto’s van Tess Jungblut te zien is.

In de Hallen vertellen curatoren Mette van der Meulen en Daantje Stötefalk van Bellamy Kabinet over hun nieuwe tentoonstelling ‘Briefreliëf’.

Het Cliques et Claques interventieteam van Kulter. neemt de tour met guerrilla audio- en geluidsvoorstellingen mee langs bijzondere plekken in Oud West.

Bellamybuurt
Bellamyplein
1053 WC Amsterdam

Op weg naar de Bellamybuurt stopt de tour onderweg voor de film ‘Crowds’ van Geert Mul & Michel Banabila, uit de collectie van LIMA. We zien een menigte, we horen geluid. Terwijl de intensiteit van de muziek toeneemt, wordt het beeld alsmaar abstracter.

De tour gaat door naar het Bellamyplein en de Elizabeth Wolffstraat waar Bellamy Kabinet de etalages presenteert van kunstenaar/dichter Martijn den Ouden. De Bellamybuurt is een schrijversbuurt en daarom daagde Bellamy Kabinet buurtbewoners uit een briefwisseling aan te gaan met een (nog) onbekende buur. Persoonlijke besognes en hersenspinsels, maar ook kattenbelletjes en lijstjes van de keukentafel werden met elkaar gedeeld. De briefwisselingen en de vluchtige schrijfsels vormden de inspiratie voor de kunstenaar om nieuw werk te maken in de vensters.

Tetterode
Bilderdijkstraat 165-B
1053 KP Amsterdam

De tour eindigt rond 19.30 uur in woonwerkpand Tetterode waar Belles Choses hapjes en drankjes serveert.

Om 20 uur presenteert M4gastatelier het eerste M4GASTCOLLEGE. Kunstenaar Zoro Feigl vertelt over zijn verhouding met geluid; hoe haar te omhelzen en haar kracht te gebruiken of te doseren. Zoro Feigl maakt bewegende installaties waarbij een ingenieus mechaniek een ‘eenvoudig’ materiaal als een touw of doek in beweging zet en tot vormen brengt. Met oorverdovend lawaai.

M4GASTCOLLEGE is een 10delige collegereeks van kunstenaars over ‘systemen en methodieken’ en de manier waarop deze een rol spelen in hun werk. De colleges duren 10 minuten en vinden plaats tijdens West Wednesdays in 2017. Na Zoro Feigl volgen er M4gastcolleges van o.a. Esther Polak en Ivar van Bekkum en van Theo Schepens.

Daarna toost West Wednesdays op het nieuwe jaar!

 

Wij zijn West Wednesdays
Beeldend Gesproken | Bellamy Kabinet | Gonzo (circus) | STEIM | Kulter. | LIMA | M4gastatelier | puntWG