West Wednesdays 14 februari 2018

Deze maand staat West Wednesdays in het teken van Ondersteboven. Kunsthistoricus Norman Vervat neemt de tour mee op wandeling. Het programma start om 18.00 uur – sharp – in het atelier van Maria Schilder op het WG-terrein en komt rond 19.15 uur aan bij Tetterode. Deelname is gratis!

Atelierbezoek Maria Schilder
Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 43
1054 RS Amsterdam
18.00 uur

Het werk van Maria Schilder ontstaat uit het experiment met materiaal en vorm. Zij streeft ernaar gevoel en ervaring in geconcentreerde vorm tot uiting te brengen; steeds op zoek naar materialen die dat zo concreet mogelijk weergeven. Bij de toeschouwer hoopt ze de blik te kunnen vangen en vasthouden.

De wandeling
18.30 uur – 19.15 uur

Kitsch, carnavalesk en een beetje cynisch. Het Cliques et Claques interventieteam van Kulter. presenteert op straat de video ‘Disaster Collection’ van de Frans-Marokkaanse kunstenaar Majida Khattari en videoclips van het album ‘Kermesse Machine’ van de Belgische componist-muzikant Manu Louis.

Tourguide Norman Vervat is kunsthistoricus. Hij werkt voor verschillende erfgoedorganisaties en zet zich in voor het behoud van naoorlogse architectuurgebonden kunst in Amsterdam. Ook deed hij veel erfgoedwerk in Nieuw-West. Norman neemt de tour mee op architectuurwandeling en zoomt in op bijzondere voorbeelden van jonge bouwkunst.

Tetterode
Bilderdijkstraat 165-B
1053 KP Amsterdam
19.15 – 21.00 uur
Hapjes en drankjes door Belles Choses

Marmeren hal, 19.15 uur

Type & Tetterode, een manifestatie over de ontwikkeling van lettergieterij tot woonwerkpand. Grafisch ontwerper Paul Gangloff geeft een toelichting bij de expositie ‘The Idealistic Character’ met werk van ontwerpers Bram van den Berg, fanfare (Lotte van de Hoef & Freja Kir), Maarten van Maanen en David Carr-Smith en met bijzondere voorwerpen uit het archief van de lettergieterij.
Marmeren Hal, vanaf 19.30 uur

West Wednesdays Works, met de riso-print van Wasco, de Witte Muizen van Mirjam Berloth en de Voetafdrukken van Ina van den Heuvel. Allemaal speciaal gemaakt voor West Wednesdays. Prijzen tussen de 6 en 15 euro, opbrengst komt ten goede aan West Wednesdays. We hebben helaas geen pin, dus breng genoeg contanten mee.

Marmeren hal, 20 uur (sharp!)
M4GASTCOLLEGE door David Bernstein

¿Why can’t a thing be two things? (Oscar Tuazon)

Misschien loop je soms door een tentoonstelling met abstracte schilderijen en vraag je je af of een van de schilderijen per ongeluk ondersteboven hangt? En misschien vraag je je af of het er op een of andere manier toe doet? Welnu, het antwoord is ja en nee en nee en ja. David Bernstein geeft een kort college over omdraaiingen en hoe de omdraaiing nieuwe mogelijkheden opent voor betekenis en gebruik.

M4GASTCOLLEGE is een 10delige collegereeks van kunstenaars over ‘systemen en methodieken’ en de manier waarop deze een rol spelen in hun werk. De colleges duren 10 minuten en vinden plaats tijdens West Wednesdays in 2018.

Tetlokaal, 20.30 – 21.00 uur

Optreden Harald Austbø

VIKING POWER, MADNESS, REVOLUTION, CELLO-LITIS, HUBBA-BUBBA, NEDERHOPSCHLAGERWALTZ, STRINGBLING, SOLOSEXISM, YABBER, RAPWRAP,
HATSEFLATS, KITTELBINK, SMEGMA-HIT, WENTELTEEF, MIAUW, WAF, AIFF, FUCK!

“Ik heb je nodig”

KOM DIE VUILE BANK UIT, UIT JE BUBBEL.