West Wednesdays 14 maart 2018

Deze maand staat West Wednesdays in het teken van MISSIE. Het programma start om 18.00 uur bij OBA de Hallen en komt rond 19.20 uur aan bij Tetterode. Beeldend kunstenaar en schilder Martin Sjardijn neemt de tour mee op MISSIE-wandeling. Deelname is gratis!

OBA de Hallen
Hannie Dankbaarpassage 10
1053 RT Amsterdam
18.00 uur

Amsterdam kent veel schoonheid, maar de stad kent ook zijn schaduwkanten. Renzo Gerritsen ging op zoek naar verkrotting en verval in de binnenstad van Amsterdam en geeft je een unieke kijk achter de scheve gevels van de grachtengordel. Treed binnen in iconische panden, vervallen monumenten en kraakpanden en bekijk Amsterdam zoals je de stad niet eerder hebt gezien.

Leescafé Belcampo
Hannie Dankbaarpassage 10
1053 RT Amsterdam
18.25 uur

Hélder Bruno is de nieuwe parel van de Portugese muziek. Voor het eerst speelt hij in Amsterdam en Utrecht, waar hij zijn eerste album presenteert. ‘De aanwezigheid, Sereen en Teder’ is een magische reis van gevoelens en emoties. Bruno deed academisch onderzoek, schreef een boek over jazz in Portugal en werkte als wethouder cultuur voordat hij terugkeerde naar zijn eeuwige liefde: muziek. Donderdag 15 maart treedt Bruno op in Belcampo, West Wednesdays krijgt een exclusieve voorproef.

De wandeling
18.45 uur – 19.20 uur

Martin Sjardijn is kunstschilder, beeldhouwer, digitaal en conceptueel kunstenaar. Zijn belangrijkste werk is het ‘Weightless Sculpture Project’ dat startte in 1985 met ‘A Line in Outer Space – Visible from earth – with the naked eye – At clear nights’. Sjardijn werkt met virtual reality en 3d technologie, onder andere in samenwerking met TU Delft en het Groninger Museum. Zijn nieuwste project is ArtSpaceLab, een virtuele tentoonstelling, een database en een voorstel voor een kunstproject in het Internationaal ruimtestation ISS. Sjardijn neemt de tour mee op MISSIE-wandeling.

Kulter. presenteert ‘Problem is never small’, een samenwerkingsproject van Bomi Kim en Real Lee. Problemen zijn onlosmakelijk verbonden met het leven, het leven beweegt zichzelf voort met het doorgronden van problemen – de reden dat we allemaal zowel grote als kleine problemen herkauwen. Bomi Kim en Real Lee observeren kleine problemen, belichten ze op een nieuwe manier en geven ze een welverdiend platform.

Tetterode
Bilderdijkstraat 165-B
1053 KP Amsterdam
19.20 – 21.00 uur
Hapjes en drankjes door Belles Choses

Tetlokaal, 19.20 uur

Antoinette Nausikaä werkt aan een video met de titel ‘Tomorrow flows into yesterday’. Hierin onderzoekt zij de thema’s tijd en stilte. Door alledaagse observaties onalledaags met elkaar te verbinden, toont ze relaties van de mens met zijn omgeving en hoe daar een balans in ontstaat. Antoinette onderzoekt hiermee de mogelijkheid dat wij als mens niet zijn afgezonderd van onze omgeving en de natuur, maar er juist onlosmakelijk onderdeel van zijn. Speciaal voor West Wednesdays geeft ze een preview en zal ze met het publiek ingaan op het project.

Marmeren hal

West Wednesdays Works, met werken van Wasco, Mirjam Berloth en Ina van den Heuvel. Allemaal speciaal gemaakt voor West Wednesdays. Prijzen tussen de 6 en 15 euro, opbrengst komt ten goede aan West Wednesdays.

Marmeren hal, 20.00 uur (sharp!)
M4GASTCOLLEGE door Bart Lodewijks

Negentien jaar geleden begon Bart Lodewijks aan een krijttekening die rond de wereld loopt: op straat, op muren en rotswanden, op gevels van huizen, ziekenhuizen, gebeds- en tentoonstellingsruimtes. De krijtlijnen lopen recht, omdat dat de kortste mogelijke verbinding tussen twee punten is. De tekening verspringt en verbindt plekken met elkaar, slaat plekken over en komt nooit af; vandaar dat hij spreekt over één enkele tekening. In M4GASTCOLLEGE vertelt Lodewijks over de sympathie maar ook over de weerstand die het werk oproept.

M4GASTCOLLEGE is een 10delige collegereeks van kunstenaars over ‘systemen en methodieken’ en de manier waarop deze een rol spelen in hun werk. De colleges duren 10 minuten en vinden plaats tijdens West Wednesdays in 2018.

Het Schip, 20.30 uur

Diederik houdt van mensen en van verhalen. Deze avond vertelt hij hoe hij de boot van zijn bekeerde buurman uit zijn tuin kreeg, hoe God je aan een huis kan helpen en – als er tijd genoeg is – ook nog hoe een overtuigd heiden zich al begin jaren 80 tot het Enige Ware Geloof bekeerde en hoe een born-again christen dreigde hem zijn rug te breken.